Schwungreclame.nl

Merkpositionering.com is een initiatief van Schwungreclame.nl. Schwung is een creatief bureau voor online en offline communicatie. We bouwen en activeren merken, bedenken slimme marktbewerkingsconcepten en ontwikkelen creatieve creaties. Dit doen we voor ondernemende opdrachtgevers die op zoek zijn naar extra schwung! Met merkpositionering.com hebben we als doel alles wat te maken heeft met merkpositionering, branding, identiteit, corporate identity te verzamelen. Dit doen we voor studenten en professionals.(Kennis)delen is de gedachten achter de site. We hopen dat ook jij dit wilt doen. Heb je een werkstuk gemaakt/ of een rapport geschreven stuur het ons dan toe. We plaatsen het graag op deze site om zo mensen van nog meer informatie te voorzien.

Woordenboek
blog

Internet Branding

Internet branding wordt meer en meer belangrijk. Na de brochure online en focus op meer interactiviteit waarbij techniek een belangrijke rol vervulde, verschuift de aandacht (gelukkig) weer naar wezenlijk belangrijke dingen.

Soms vergeten we dat het ook op het internet draait om een communicatiemiddel met specifieke mogelijkheden. Door de overload aan informatie waar we dagelijks allemaal aan bloot worden gesteld wordt het steeds belangrijker de kern van de informatie goed over te brengen.

Veel bedrijven en organisaties vinden het lastig heel scherpe keuzes te maken in hun propositie. Logisch want kiezen betekent ook voor bepaalde dingen niet kiezen. Aan de andere kant, levert het wel veel helderheid op voor klanten, prospects, stakeholders én de interne organisatie. Je bent plots in staat diensten en producten scherper te segmenteren/positioneren.

Nu het internet een steeds belangrijkere positie in neemt in de merkpositionering is het meer dan ooit zaak goed na te denken over wat er precies wordt aangeboden.

Techniek en vormgeving staan in dienst van het merk en de merk-kenmerken. Dus het maken van sec een 'mooie' website kan nooit het doel zijn. Een website is pas goed als de vooraf gestelde doelen waar worden gemaakt.

Enkele (voorbeeld) doelen: • stijgen naamsbekendheid • stijgen merkbeleving • Omzetverhoging door online productsegmentatie • Conversie ratio stijgt etc.

Kortom: Ook op het internet is denken en doen net zo noodzakelijk als bij traditionele media...


Reacties
Oordopjes

Waarom als website je online positioneren, zeker als webshop erg belangrijk! Bijvoorbeeld bij het verkopen van accessoires voor de iPod of hierl/.

Laat een reactie achter

 
 
 

Poll

VraagInternet Branding versus vormgeving

Het internet is altijd in beweging. Er vinden verschuivingen plaats van techniek naar vormgeving, van flash naar HTML 5, van online brochure naar inhoud en conversiedoelstellingen.

We willen graag weten waar jij denkt dat de toekomst van het internet ligt?A. Internet Branding
B. Vormgeving


Boeken


Links