Schwungreclame.nl

Merkpositionering.com is een initiatief van Schwungreclame.nl. Schwung is een creatief bureau voor online en offline communicatie. We bouwen en activeren merken, bedenken slimme marktbewerkingsconcepten en ontwikkelen creatieve creaties. Dit doen we voor ondernemende opdrachtgevers die op zoek zijn naar extra schwung! Met merkpositionering.com hebben we als doel alles wat te maken heeft met merkpositionering, branding, identiteit, corporate identity te verzamelen. Dit doen we voor studenten en professionals.(Kennis)delen is de gedachten achter de site. We hopen dat ook jij dit wilt doen. Heb je een werkstuk gemaakt/ of een rapport geschreven stuur het ons dan toe. We plaatsen het graag op deze site om zo mensen van nog meer informatie te voorzien.

Woordenboek
Model

SWOT-analyse

De SWOT analyse helpt bedrijven zowel de externe omgeving (Opportunities en Threats) als de interne organisatie (Strengths en Weaknesses) te evalueren. Het identificeert factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomstige ontwikkeling van de onderneming en geeft inzicht in het onderscheidend vermogen van de onderneming en haar succesfactoren. Het schetst daarmee de strategische opties van het bedrijf en biedt daarmee een goede basis voor de verdere ontwikkeling van de (marketing) strategie of een businessplan.

Vragen die aan bod komen bij de SWOT analyse: Strengths Welke voordelen bieden wij de klant? Waarmee onderscheiden wij ons van de concurrentie? Wat zijn onze belangrijkste vaardigheden? Waarom kiezen klanten (nog) voor ons? Weaknesses Hoe presteren wij ten opzichte van de concurrentie? Kunnen we de service verbeteren? Hoe is het met de cash-flow en winstgevendheid? Hoe behouden wij onze beste mensen? Hoe goed zijn we in het binden en behouden van klanten? Opportunities Wie zijn onze beste klanten, waar zijn er daar meer van? Welke producten zij het meest winstgevend? Waar liggen marktkansen? Kunnen we vaker en meer aan onze klanten verkopen? Zijn er veranderende klantbehoeften waar wij op in kunnen spelen? Welke mogelijkhedenZijn er op IT en internet gebied? Threats Wat doet de concurrentie waarover wij ons zorgen moeten maken? Hoe ontwikkelt de marktvraag? Zijn er negatieve politieke, economische, socioculturele en technologische factoren (PEST) die ons bedreigen? Voorzien wij nog in de behoefte van de klant?