Schwungreclame.nl

Merkpositionering.com is een initiatief van Schwungreclame.nl. Schwung is een creatief bureau voor online en offline communicatie. We bouwen en activeren merken, bedenken slimme marktbewerkingsconcepten en ontwikkelen creatieve creaties. Dit doen we voor ondernemende opdrachtgevers die op zoek zijn naar extra schwung! Met merkpositionering.com hebben we als doel alles wat te maken heeft met merkpositionering, branding, identiteit, corporate identity te verzamelen. Dit doen we voor studenten en professionals.(Kennis)delen is de gedachten achter de site. We hopen dat ook jij dit wilt doen. Heb je een werkstuk gemaakt/ of een rapport geschreven stuur het ons dan toe. We plaatsen het graag op deze site om zo mensen van nog meer informatie te voorzien.

Woordenboek
Model

360 graden feedback

Wat is 360 graden Feedback? 360 graden feedback is een gestructureerde methode om terugkoppeling van anderen te krijgen op je (werk)prestaties.

Dat kan algemene feedback zijn op je competenties, of op een specifieke vaardigheid, bijvoorbeeld hoe goed je bent in presenteren of luisteren. De basis van de methode is dat je verschillende mensen in een ‘cirkel’ om je heen om hun mening vraagt. Met die cirkel wordt bedoeld dat je mensen vraagt die vanuit een verschillende invalshoek naar je kijken: je baas, een collega, een medewerker, een klant of een leverancier. Je gaat je eigen visie op vaardigheden afzetten tegen die van anderen. Het makkelijkst is, om te gaan werken met een vragenlijst die je invult over jezelf en die je de anderen ook laat invullen. Dit maakt het vergelijken van de verschiellende beoordelingen het makkelijkst. Belangrijk is, dat je beoordelaars kiest die jou en je manier van werken goed kennen en die niet bang zijn om hun eerlijke mening te geven. Het is niet de bedoeling dat zij hun feedback anoniem geven, want als je alle beoordelingen binnen hebt ga je kijken welke punten je met hen wilt bespreken. Dit zijn vaak de punten waarop je jezelf hoger of juist lager inschat dan anderen.